Zalety produktu
- Najwyższa jakość mięsa!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Zawsze świeży produkt!
- Praktyczna gramatura!
- Niewielka cena jednostkowa!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - do kanapek! do tostów!
- Obiad - jako otulina szparagów, zrazów! do pieczenia!
- Przekąska - jako samodzielna przekąska koktajlowa! jako otulina do różnych produktów np. suszonych śliwek!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 1335 kJ/322 kcal | 16,0 % |
Tłuszcz | 27,9 g | 40,0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10 g | 50,0 % |
Węglowodany | 0,5 g | <1,0 % |
- w tym cukry | 0,2 g | <0,5% |
Białko | 17,5 g | 35 % |
Sól | 3,4 g | 57 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Boczek, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii. Następnie, dzięki specjalistycznej technologii pocięty na perfekcyjnie cienkie plastry o grubości 1,5 mm. Więcej o specyfice boczku dojrzewajacego przeczytasz tutaj.
Produkt najwyższej klasy, o wytrawnym smaku, dla koneserów. Idealny jako ekskluzywna przekąska koktajlowa, alternatywa dla dojrzewających szynek (parmeńskiej lub serrano) oraz otulina do warzyw [szparagi] i owoców [śliwki]. Dostępny w dwóch wariantach gramatury: 95g i 150g.
Uwaga: Produkt bezglutenowy.