100g szynki dojrzewającej wyprodukowano ze 113 g najwyższej jakości mięsa wieprzowego!
Mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek, o ciemnobordowym, apetycznym kolorze. W procesie dojrzewania produkt osiągnął dodatkowy efekt tenderyzacji, dzięki czemu wędlina jest krucha, delikatnie ciągliwa. Dzięki specjalistycznej technologii szynka oferowana jest w formie perfekcyjnie cienkich plastrów o grubości 1,5 mm, w opakowaniach o gramatura 150g, 2x250g i ok 500g.
Produkt o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości białka. Wytrawny smak czyni z niej idealną przekąskę koktajlowa, ekskluzywną, dla koneserów. Szynka Dojrzewająca KAMINIARZ to znakomita alternatywa dla dojrzewającej szynki parmeńskiej.
Uwaga: Szynka Dojrzewająca KAMINIARZ jest produktem bezglutenowym.
Zalety Szynki Dojrzewającej:
- Wytrawny smak!
- Wysoka zawartość białka!
- Najwyższa jakość mięsa wieprzowego!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Praktyczna gramatura!
- Zawsze świeży produkt!
- Niewielka cena jednostkowa!
Zastosowanie Szynki Dojrzewającej:
- Śniadania i kolacje - do kanapek! do sałatek!
- Obiad - jako otulina np. szparagów, zrazów!
- Przekąska - jako samodzielna przekąska koktajlowa! jako otulina do różnych produktów np. suszonych śliwek!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 1023 kJ/247 kcal | 12,0 % |
Tłuszcz | 20,0 g | 29,0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,9 g | 44,5 % |
Węglowodany | 2,0 g | 0,8 % |
- w tym cukry | 0,2 g | <0,5% |
Białko | 13,0 g | 26 % |
Sól | 3,0 g | 50,0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Pobierz prezentację!