Mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Produkt najwyższej klasy. Inaczej niż pozostałe produkty parzone, boczek gotowany najpierw poddany został wyparzaniu, a dopiero potem wędzeniu. Dzięki temu boczek zachował w smaku wyczuwalne nuty wędzenia.
Dłuższa obróbka termiczna wpłynęła na jego wyjątkową kruchość i delikatność. Dzięki specjalistycznej technologii boczek pocięty został na perfekcyjnie cienkie plastry, o grubości 1,5 mm.
Opakowanie jednostkowe 150g to idealna porcja śniadaniowa dla większej rodziny. Boczek gotowany świetnie sprawdza się jako obkład do kanapek, tostów. Nadaje się także do smażenia, grillowania, nabiera wtedy kruchości i zalet chips-a. Więcej o specyfice boczku parzonego przeczytasz tutaj.
Uwaga: Produkt bezglutenowy.
Zalety produktu
- Produkt pozbawiony skóry!
- Produkt pozbawiony chrząstek!
- Zawsze świeży produkt!
- Praktyczna gramatura!
- Niewielka cena jednostkowa!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - do kanapek! do tostów!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 745 kJ/179 kcal | 9,0 % |
Tłuszcz | 13,0 g | 19,0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g | 24,0 % |
Węglowodany | 0,9 g | <1,0 % |
- w tym cukry | <0,5 g | <1,0% |
Białko | 15,0 g | 30,0% |
Sól | 2,0 g | 33,0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.