Mięso starannie oczyszczone, pozbawione skóry i chrząstek. Produkt najwyższej klasy. Wędzony tradycyjną metodą dymem z drewna olchowego, a następnie poddany procesowi parzenia. Dzięki specjalistycznej technologii pocięty na perfekcyjnie cienkie plastry o grubości 1,5 mm.
Boczek parzony świetnie sprawdza się jako obkład do kanapek, tostów. Nadaje się także do smażenia, grillowania, nabiera wtedy kruchości i zalet chips-a. Więcej o specyfice boczku parzonego przeczytasz tutaj.
Boczek Parzony DK 2 x 250g składa się z dwóch foremek każde po 250g. Zapewnia to produktowi ogromną funkcjonalność, pozwala długo utrzymać świeżość oraz jakość. Idealne rozwiązanie, uwzględniające potrzeby segmentu HoReCa. Porcja znakomita również do zastosowań domowych, na imprezę, party. Dostępny również w gramaturach: 95g, 700-850g i płacie.
Uwaga: Produkt bezglutenowy.
Zalety produktu
- Gramatura idealna dla HoReCa!
- Żadnych ubytków i strat!
- Zawsze świeży produkt!
- Produkt pozbawiony skóry i chrząstek!
- Efektywniejsza kontrola nad kosztami!
- Szybsza praca w kuchni!
- Wyższa jakość i estetyka dań!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - jako otulina do białej kiełbasy! jako otulina do parówek! jako otulina do jajek! do kanapek!
- Obiad - jako otulina szparagów, zrazów! do pieczenia! do spaghetti carbonara!
- Przekąska - do pizzy!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 745 kJ/179 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 13g | 19 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g | 24 % |
Węglowodany | 0,9 g | <1 % |
- w tym cukry | 0,5 g | <1 % |
Białko | 15 g | 30 % |
Sól | 2 g | 33 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.