Boczek, po uwędzeniu, poddany wyparzaniu. Dłuższa obróbka termiczna wpływa na jego kruchość. Niewielka gramatura czyni z niego praktyczną i znakomitą przyprawę w kuchni. 250g to optymalna ilość od zastosowania domowego, gwarantuje świeżość i utrzymanie jakości. Nie zdążysz się nim znudzić, i na pewno… go nie wyrzucisz. Idealny do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki! Produkt najwyższej klasy.
Więcej o specyfice boczku parzonego przeczytasz tutaj.
Zalety produktu
- Najwyższa jakość mięsa!
- Praktyczna gramatura!
- Niewielka cena jednostkowa!
- Produkt zawsze świeży!
Zastosowanie
- Śniadania i kolacje - do jajecznicy!
- Obiad - do zup! do żurku! do pierogów! do spaghetti carbonara! jako omasta, skwarki!
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g | %(100g)* |
Wartość energetyczna | 745 kJ/179 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 13 g | 19 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,9 g | 24 % |
Węglowodany | 0,9 g | <1 % |
- w tym cukry | 0,5 g | <1 % |
Białko | 15 g | 30 % |
Sól | 2 g | 33 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.