Boczek Parzony

  • bezglutenowy
Indeks: 017-04-005
Rodzaj opakowania: VAC
Waga opakowania: 250g

Boczek Parzony DK 250g to wędzonka wieprzowa, surowa, najwyższej klasy.

Boczek Parzony DK 250g Kaminiarz 1926

Boczek, po uwędzeniu, poddany wyparzaniu. Dłuższa obróbka termiczna wpływa na jego kruchość. Niewielka gramatura czyni z niego praktyczną i znakomitą przyprawę w kuchni. 250g to optymalna ilość od zastosowania domowego, gwarantuje świeżość i utrzymanie jakości. Nie zdążysz się nim znudzić, i na pewno… go nie wyrzucisz. Idealny do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki! Produkt najwyższej klasy.

Więcej o specyfice boczku parzonego przeczytasz tutaj.

Zalety produktu

  • Najwyższa jakość mięsa!
  • Praktyczna gramatura!
  • Niewielka cena jednostkowa!
  • Produkt zawsze świeży!

Zastosowanie

  • Śniadania i kolacje - do jajecznicy!
  • Obiad - do zup! do żurku! do pierogów! do spaghetti carbonara! jako omasta, skwarki!

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g %(100g)*
Wartość energetyczna 745 kJ/179 kcal 9 %
Tłuszcz 13 g 19 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,9 g 24 %
Węglowodany 0,9 g <1 %
- w tym cukry 0,5 g <1 %
 Białko 15 g  30 % 
Sól 2 g 33 %

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu, należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f