Ziemniaki i boczek to w kuchni przepis na łatwy sukces. Taka zupa ziemniaczana z boczkiem wędzonym to i rozgrzeje i nasyci i... zachwyci. Zwłaszcza mężczyzn. A gdyby tak jeszcze połączyć te produkty z jabłkami?
Kombinacja warzyw, owoców i mięsa nie zawsze zdaje egzamin, chyba, że... tym mięsem jest - tak zgadliście - boczek! Uniwersalność boczku zawsze nas oszałamia, tak było, i tym razem. Słodko kwaśne smaki jabłek, surowo-warzywny smak ziemniaków i intensywnie wędzony boczek dały mix, który uwodzi i już wiemy, że do tych smaków będziemy wracali.
Składniki do zupy ziemniaczanej z boczkiem:
- Boczek Wędzony Plastry 95g KAMINIARZ
- 0,5 kg jabłek
- 0,5 kg ziemniaków
- śmietana 18%
Jak przygotować zupę ziemniaczaną z boczkiem:
- jabłka i ziemniaki gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości
- dodajemy bulion warzywny oraz kilka łyżek śmietany
- miksujemy na gładki krem
- plastry boczku wędzonego prażymy na suchej patelni, po czym dekorujemy wierzch zupy